Ateliere in scoli

Arta florilor presate este o activitate foarte potrivita pentru copii in contextul programului „Scoala Altfel” si nu numai, din mai multe motive:

  • este o modalitate inedita de exprimare artistica, care starneste curiozitatea copiilor
  • contribuie la cresterea increderii si stimei de sine, mai ales pentru cei care se considera fara talent/inclinatii artistice
  • dezvolta abilitatile manuale (indemanarea) si rabdarea
  • este un excelent mijloc de exprimare a creativitatii
  • apropie copiii de natura si ii invata sa o pretuiasca
  • obiectul realizat poate fi daruit cuiva drag.Arte Altfel_Green9

Atelier de creatie cu flori presate (45-60 min.)
Copiii vor invata tehnicile de baza in arta florilor presate, creand cu propriile maini un semn de carte sau o felicitare
pe o tema data (de sezon) sau la libera alegere cu ajutorul florilor si frunzelor puse la dispozitie.

Grup de min. 10 – max. 25 copii. Toate materialele si instrumentele necesare, precum si indrumarea sunt asigurate.

Atelier de colectare si presare a plantelor (aprox.30-45 min.)
Copiii vor invata cum sa colecteze diferite plante in vederea presarii, apoi vor afla cateva dintre tehnicile de presare si sfaturi pentru a obtine plante frumos presate.
Pentru aceasta activitate vor aduce la scoala o carte groasa si 4-5 coli de hartie folosita (ciorne, maculatura). In functie de anotimp, atelierul se poate desfasura in interior sau in aer liber.
Pentru ca experienta copiilor cu aceasta arta sa fie completa, recomand realizarea acestui atelier doar impreuna si anterior celui de creatie, in acest caz beneficiind si de reduceri. Realizarea doar a activitatii de colectare si presare nu este suficient de atractiva si ii lipseste pe copii (si pe parinti) tocmai de satisfactia finalitatii, a lucrului facut de mana lor.

DSC01728_m

Scoala150Altfel12

Arte Altfel_Green6

Pentru informatii suplimentare, oferta personalizata si programari trimiteti un email pe adresa adelatalpes@floripresate.ro, specificand perioada dorita, numarul de copii, tipul de activitate ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *