Urmeaza-ti visul (2)

(…Urmeaza-ti visul 1)

Arta

In 2009 mi-am luat inima-n dinti si am acceptat provocarea unui prieten  de a realiza primul tablou adevarat: un apus de soare in delta.

Apus in delta

Am fost incantata de rezultat si am prins curaj. A urmat al doilea tablou, al treilea…nu ma mai puteam opri.

Lucram incet, pentru ca timpul liber era insuficient, dar intensitatea acelor momente de creatie este greu de redat in cuvinte.

Stiam ca asta imi doresc sa fac si mai stiam ca nu vreau sa traiesc ca sa muncesc, ci vreau sa muncesc ca sa traiesc. Mai exact, vreau sa creez cu pasiune ca sa traiesc, ceea ce deja nu se mai numeste munca.

Pentru asta era nevoie ca lumea sa afle despre creatiile mele si aveam nevoie sa aflu daca le va aprecia suficient de mult, incat sa le cumpere.

Cea mai potrivita si accesibila metoda mi s-a parut blogul, care imi dadea libertate maxima de exprimare si se pare si o buna expunere, pentru ca efectul nu a intarziat sa apara.

Am fost solicitata sa decorez cu tablouri salile de meeting ale unei mari companii multinationale. A fost pentru mine o provocare imensa pe care am acceptat-o si un pas mare inainte in cariera artistica. Ii multumesc pe aceasta cale Andei Manu, pentru sansa si pentru increderea acordata.

Slide_PwhC_m

Cred foarte mult in cuvintele lui Paulo Coelho: “Cand iti doresti ceva cu adevarat, tot Universul conspira pentru a-ti indeplini visul”. Iti scoate in cale oamenii potriviti, informatia de care ai nevoie, ocaziile cele mai bune.

Stiu din proprie experienta ca asa este.

Dupa Anda am intalnit-o pe Alexandra, pe atunci manager al Ceainariei Serendipity si povestindu-i despre ocupatia mea inedita cu flori presate, mi-a oferit spatiu pentru a sustine ateliere de creatie. Ii multumesc din toata inima pentru generozitate si prietenie, pentru frumoasa si indelunga colaborare.

Asa cum spunea Petra Vlah, “Creatia artistica este revarsarea unui prinos interior care se cere impartasit”, iar eu simteam nevoia sa impartasesc tuturor bucuria de a crea cu flori presate. Am intalnit si oameni care nu s-au multumit cu un atelier de creatie si au dorit sa aprofundeze aceasta arta, astfel ca am construit si un curs de initiere pentru ei.

Atelier

La scurt timp, am fondat impreuna cu Constantin Serban conceptul Greenarts – Arte verzi. Acesta a fost momentul in care am gasit forta de a renunta la job, pentru a ma putea dedica total visului meu.

GreenArts a insemnat un salt urias inainte, pentru care ii sunt recunoscatoare lui Constantin. Am descoperit noi posibilitati de exprimare artistica, folosind alte materiale naturale si noi cai de a face cunoscuta arta florilor presate.

Impreuna am demarat un lung sir de expozitii, dintre care pe cele mai importante le poti vedea aici.

Detalii despre proiectele si conceptul GreenArts, unic in Romania, poti afla aici si pe site-urile www.greenarts.ro si www.greenarts.eu.

Anul 2011 a adus cu sine primul meu premiu, obtinut in Statele Unite la cea mai prestigioasa competitie internationala a artistior cu flori presate (organizata de World Wide Pressed Flower Guild) si odata cu el, sentimentul de intimidare de la inceput s-a risipit ca un fum.

Mentiune de onoare

Site-ul floripresate.ro este o parte a visului meu, acea parte care ma inspira sa daruiesc din ceea ce stiu si fac, sa impartasesc cu tine experienta si bucuria creatiei cu flori presate si sa te sustin de-a lungul traseului tau artistic, indiferent de nivelul de la care pornesti si de locul pe care il ocupa in viata ta (craft, arta, hobby sau profesie).

“Cel mai fericit este acela care are puterea de a aduna intelepciune de la o floare.”
Mary Howitt

Iti urez cat mai multe clipe de fericire si inspiratie si nu uita, urmeaza-ti visul!

Cu drag,

Adela