Iubirea din flori presate

A trecut si mult mediatizata Zi a Indragostitilor…

In ultimele zile, viata m-a purtat in continuu pe drumuri (chiar si acum, cand scriu aceste randuri ma aflu in tren) asa incat nu am avut ragazul sa pregatesc pana pe 14 februarie un material special, dar cred ca situatia nu e deloc intamplatoare.

Conceptia mea despre iubire are prea putin in comun cu Valentine’s Day si probabil de aceea, subconstientul mi-a trasat programul fara a tine cont de aceasta zi.

Cantitatea de iubire din noi si din societate in ansamblu a ajuns in perceptia mea  ‘pe rosu’, iar numarul tot mai mare de inimioare de plus si de declaratii de dragoste stereotipe, pe langa faptul ca devin agasante, nu cred ca pot compensa 364 de zile de indiferenta si agresivitate.

Constientizez tot mai profund faptul ca vindecarea (si a noastra si a societatii) se va produce atunci cand iubirea va deveni modalitatea de existenta cotidiana a omului si aceasta pentru ca sentimentul iubirii este singurul ‘lucru’ care ne conecteaza cu Sursa.

Apropierea de natura m-a ajutat intotdeauna sa simt mai puternic iubirea, poate ca si tu ai avut un sentiment inaltator privind un copac inflorit sau un apus de soare, iar explicatia e urmatoarea: un arbore, o planta, o floare sunt manifestari ale iubirii divine, oferindu-se neconditionat si impregnand totul in jur.

Si atunci, ce mesager al iubirii poate fi mai potrivit decat florile si frunzele presate, carora le-ai dat cu propriile maini o noua viata?

Iata cateva exemple de petale si frunze care te pot ajuta sa-ti exprimi iubirea.

Heart

Poti recunoaste aici petalele de trandafir rosu, cele de bujor roz si frunzele de trifoi ornamental, pe care eu le folosesc cel mai frecvent, dar apeland la creativitate, poti folosi orice floare sau frunza pentru a transmite un mesaj de iubire. Apasa pe link-urile de mai sus pentru a afla recomandari de presare care te vor ajuta sa obtii cele mai frumoase forme si culori.

Revenind la Ziua Indragostitilor, nu as vrea sa inlatur efectul benefic  pe care il are o zi dedicata iubirii. Vreau doar sa inlatur stratul gros de kitch si de comercial care acopera adevarata esenta a iubirii.

De aceea rezonez mai mult cu sarbatoarea mult timp uitata a iubirii la romani, Dragobetele, pentru care te invit sa pregatesti un colaj cu flori si frunze presate cu iubire.

Pentru inspiratie, iata cateva modele simple de felicitari pe care le-am realizat cu aceasta ocazie. Mai multe poti vedea aici.

Colaj_dragoste

M-as bucura sa impartasesti cu mine si cu ceilalti iubitori ai florilor presate creatia ta realizata pe carton ca felicitare, tablou sau pe orice alt suport. Trimite-mi o poza de max.500px cu numele tau complet si o scurta descriere a lucrarii si eu o voi publica pe site de Dragobete.

Iar daca intampini dificultati in realizarea ei, astept intrebarile tale si te voi ajuta cu drag.