Ateliere cu flori presate la Scoala Aletheea

Luna ianuarie a fost luna dedicata culturii japoneze la Scoala privata Aletheea. Alaturi de arte si traditii japoneze binecunoscute ca ikebana, origami sau ceremonia ceaiului, am avut bucuria de a prezenta si oshibana-arta florilor presate, o arta mai putin cunoscuta, insa la fel de frumoasa si benefica pentru cei care o practica sau doar o admira.

Desi arta florilor presate nu este o arta traditionala japoneza, ea a fost practicata din vechi timpuri si in Japonia de catre samurai, ca o practica meditativa.

Am fost impresionata de interesul pentru frumos si de libertatea in exprimare ale copiilor, calitati cultivate cu succes de Scoala Aletheea si care s-au reflectat direct in originalitatea tablourilor realizate. Desi au pornit cu totii de la kituri de plante identice, lucrarile rezultate au fost unice, purtand amprenta creativitatii fiecaruia.

Felicitari tuturor participantilor pentru ca au trecut cu brio proba de rabdare si imi doresc ca macar o parte dintre ei sa foloseasca aceasta initiere in oshibana pentru a-si imbogati viata cu flori si implicit pentru a trai mai aproape de natura.

De asemenea, felicit Scoala Aletheea pentru initiativa de a promova oshibana, cultura japoneza, diversitatea artistica si culturala in general, pentru ca astfel reuseste sa formeze oameni completi, sensibili, liberi, creativi si bine ancorati in realitate.

Multumesc tuturor!

In continuare, las imaginile sa vorbeasca. Mai multe imagini in albumul scolii, aici.