Cum poți salva niște flori de la pieire?

Urrraaaa! Am salvat de la pieire încă un buchet de flori!

Lalele_salvate

Astăzi, mergând spre metrou, am văzut un vânzător, probabil grăbit să plece mai repede acasă, rupând în două ultimul buchet de lalele și îndreptându-se hotărât spre coșul de gunoi.
Fără să stau pe gânduri, m-am repezit spre el și i-am spus aproape țipând: „Nuuu! Ce vreți să faceți? Nu le aruncați la gunoi! Dați-mi-le mie, vă rog!”
Și omul mi le-a dat, cu un zâmbet nedumerit pe față, de parca-ar fi spus: „Ce-o face și nebuna asta cu niște flori rupte…?”
Probabil că nu va afla răspunsul niciodată, însă mi-ar plăcea să știe că mi-a făcut ziua mai frumoasă.
Ca și cele de ieri, lalelele arată foarte bine, au scăpat doar cu mici zgârieturi, iar acum stau puțin în apă să-și revină, așteptând să le pregătesc pentru noua lor viață.

Întâmplări din astea au mai fost în viața mea și ți se pot întâmpla și ție, dacă ești mai atent(ă) la ce se întâmplă în jur.

O altă variantă este să mergi la piața de flori spre sfârșitul zilei și vei găsi multe flori rupte, cu defecte sau parțial ofilite, pe care vânzătorii se pregătesc să le arunce și n-au nimic împotrivă să ți le dea gratis.

Lalelele salvate mă așteaptă cuminți și înviorate, așa că te las acum și mă grăbesc să le presez, pe cele afectate mai întâi.

Îți urez mult curaj la salvat flori! 🙂