Expozitia de oshibana – Ileana Rus

7 aprilie 2016 a fost o zi speciala pentru iubitorii artei cu flori presate, oshibana si ai artelor verzi in general datorita dragei mele prietene, Ileana Rus, artist oshibana din Bistrita. Sunt recunoscatoare ca am putut fi prezenta la vernisajul primei sale expozitii de oshibana, un eveniment plin de emotie si de frumusete naturala.

Ca si artist in arta florilor presate, Ileana m-a impresionat profund, chiar de la prima lucrare pe care am vazut-o. Era un peisaj rural infatisand o casuta traditionala taraneasca inconjurata de natura, o tema pe care am regasit-o apoi in multe alte lucrari ale ei si care cred ca o defineste cel mai bine, fara a fi totusi nici pe departe exclusiva.

Casa Maramureseana

M-am gandit atunci ca doar un suflet deosebit de sensibil si iubitor de natura putea alege acele frunze si le-ar putea aseza in asa fel incat sa starneasca atata bucurie si sa trezeasca atatea amintiri placute legate de viata traita la sat, aproape de natura. Lucrarile care au urmat, legatura de suflet care s-a legat intre noi si expozitia cu totul speciala organizata de Ileana mi-au confirmat acel prim gand.

Cred ca opera oricarui artist cu flori presate si al oricarui artist GreenArts ar trebui sa conduca la reintoarcerea catre natura si la amplificarea iubirii fata de Creatorul naturii, iar lucrarile Ilenei indeplinesc cu prisosinta acest tel nobil.

Expo_Ileana2

Expozitia a fost gazduita de Centrul de Arta Traditionala-Bistrita, Galeriile „Casa cu lei” si vreau sa ii felicit din toata inima pe reprezentantii acestei institutii pentru deschiderea deosebita pe care au manifestat-o fata de aceasta arta mai putin cunoscuta la noi si chiar desconsiderata uneori din pacate. Sper din tot sufletul ca aceasta expozitie sa fie un bun exemplu de urmat pentru institutiile culturale din Bucuresti si din intreaga tara, iar oshibana – arta florilor presate si artele verzi in general sa fie apreciate la adevarata lor valoare.

O mare bucurie am trait si datorita intalnirii cu o alta artista oshibana,  Chita Otcu din Campulung Moldovenesc, pe care o apreciez mult pentru stilul sau original. Comunitataea de oshibana prinde contur si in afara mediului virtual si le asigur pe toate artistele oshibana din tara care nu au putut veni la vernisaj ca ne-au fost alaturi prin gandurile noastre.

Expo_Ileana6

Draga Ileana, te felicit si pe aceasta cale pentru sensibilitatea si perseverenta cu care ti-ai cultivat talentul de la Dumnezeu, pentru curaj, pentru entuziasm, pentru toate emotiile pozitive pe care le transmiti celor din jur prin lucrarile tale si prin propria prezenta. Iti multumesc!

 

Expo_Ileana5

Expo_Ileana4

Expo_Ileana3

Expo_Ileana1