În așteptarea Dragobetelui, nu tăia frunze la câini…

…mai bine taie frunze sub formă de inimă, pentru a-i face iubitei/iubitului o declarație de dragoste specială și…naturală.

Mai este puțin până la Ziua Îndragostiților și Dragobete, așa că nu mai ai timp de pierdut dacă vrei să-i faci o surpriză celui/celei drag(ă).

Îți propun să realizezi o felicitare simplă, dar de mare efect, din frunze roșii presate.

Dacă ideea de felicitare ți se pare demodată sau vrei să sari peste partea cu scrisul unui mesaj, poți să pui mica lucrare într-o ramă potrivită și astfel tablouașul va transmite iubirea ta în fiecare zi.

Iată ce materiale îți sunt necesare:

Tut_inima_materiale

– patru frunze presate de toamnă roșii, două mai mari și două mai mici. Eu am ales frunze de viță de Canada (Parthenocissus Quinquefolia), dar orice frunză roșie cu o formă asemănătoare e bună. Dacă e destul de „grasă”, poate fi suficientă una singură.

– patru fire de coada calului (Equisetum arvense). Poți folosi fire de iarbă sau orice altă plantă presată care se potrivește pentru a încadra inima.

– carton de felicitări cu plic sau carton simplu, alb sau colorat (dimensiune A6 – 15×10,5 cm)

– o coală de hârtie

– creion și radieră

– foarfece

– lamă (hobby sau chirurgicală)

– pensetă, lipici și scobitoare

– opțional, carioca/marker rosu pentru a scrie „Te iubesc” sau alt mesaj de dragoste

1. Pe coala de hârtie desenează conturul unei inimi de mărime ceva mai mică decât cele două frunze mari alăturate. Probează, așezând frunzele deasupra schitei și micșorează sau mărește după caz, astfel încât aceasta să nu fie vizibilă printre zimții frunzei.

Tut_inima_schita

2. Taie cu foarfeca inima de hârtie – tiparul

Tut_inima_foarfece

3. Așează inima de hârtie deasupra frunzelor ca în imagine, apasă bine cu degetele și taie cu lama părțile frunzelor care depășesc tiparul.

Tut_inima_taie

4. Repetă operațiunile și pentru frunzele mici.

5. Lipește inimile și chenarul de iarba pe carton în poziția dorită, scrie „Te iubesc” (sau altceva din inimă) și pune la presat sub un teanc de cărți groase sau în presă cca 30 de minute.

Iată ce-a ieșit:

Tut_inima_felicitare

Eu am aplicat aici un stil minimalist, dar folosind tehnica aceasta de tăiere poți creea felicitări sau tablouri oricât de complexe, nu doar cu inimi, ci și cu orice altă formă dorești. Este una din tehnicile pe care o folosesc frecvent în tablourile care necesită o redare precisă a formelor, cum este de exemplu cel prezentat în articolul Noua carte a florilor.

Dacă ești la început în frumoasa îndeletnicire cu flori presate și ai nevoie de sfaturi mai detaliate cu privire la mânuirea și lipirea plantelor, îți recomand să descarci de mai jos sau din partea dreaptă a ecranului și să studiezi Ghidul ilustrat al începătorului în arta florilor presate.

Îți urez multă inspirație și spor la creat și nu ezita să-mi ceri sfatul sau să-mi împărtășești experiența ta de lucru printr-un comentariu mai jos.

Cu drag,

Adela