Atelier cu plante medicinale – „Healthy Herbs Outlook Project”

De curand am avut bucuria sa impartasesc pasiunea pentru flori presate copiilor participanti in proiectul Erasmus „Healthy Herbs Outlook” la Scoala gimnaziala „Ion Mares” din Vulcana -Bai, Dambovita, proiect avand in centru plantele medicinale si deprinderea unui stil de viata sanatos.

Alaturi de copiii romani, cei din tarile partenere (Grecia, Cipru, Turcia, Lituania si Polonia) au depasit bariera lingvistica, exprimandu-se in limbajul comun al florilor presate. Atelierul le-a oferit ocazia de a-si testa rabdarea, indemanarea si creativitatea si le-a aratat ca plantele pot avea si o intrebuintare artistica, pe langa cea medicinala sau culinara.

Albastrita (Centaurea cyanus), Ciubotica cucului (Primula veris), Drobusorul (Isatis tinctoria), Untisorul (Ranunculus ficaria), Negrilica (Nigella sativa), Sulfina (Melilotus officinalis), Codita soricelului (Achilea millefolium) si Banutii (Bellis perenis) au fost plantele care au stimulat creativitatea si simtul artistic al copiilor si care s-au transformat in semne de carte ce le vor aminti mai des de natura si de momentele frumoase petrecute in Romania.