Ateliere de oshibana la Universitatea Bucuresti

Inca de la inceputul activitatii mele artistice am visat sa fac din arta florilor presate (numita oshibana in Japonia) o arta bine cunoscuta si respectata in Romania. M-am gandit ca unii dintre cei mai potriviti ambasadori ai acestei arte pot fi studentii Sectiei de limba japoneza a Universitatii Bucuresti, asa ca m-am bucurat sa le arat tehnicile de baza ale oshibanei in cadrul unui atelier de creatie.

Atelier-oshibana-Unibuc1 Atelier-oshibana-Unibuc9 Atelier-oshibana-Unibuc10 Atelier-oshibana-Unibuc12 Atelier-oshibana-Unibuc13 Atelier-oshibana-Unibuc14 Atelier-oshibana-Unibuc16 Colaj semne carte_UniBuc
Dupa studenti a venit randul copiilor de la Universitatea copiilor sa descopere arta cu flori presate – oshibana. Curiosi sa descopere cat mai multe secrete ale spiritului japonez, copiii au intrat pentru 90 de minute in pielea samurailor, punandu-si „la bataie” toata rabdarea si creativitatea pentru a crea semne de carte cu flori presate. Alaturi de copii au participat si doi oaspeti din Japonia.

Atelier oshibana_Unico4 Atelier oshibana_Unico7 Atelier oshibana_Unico1 Atelier oshibana_Unico9